Farlig træbeskæring i København

En meget uheldig københavner måtte tirsdag aften en tur på skadestuen efter et forsøg på træbeskæring i haven. Manden havde rejst en stige op ad en gammelt og temmelig højt æbletræ med henblik på at beskære de øverste grene. Han nåde desværre aldrig så langt, for et trin på den mørnede træstige gav efter. Faldet skete kun fra en højde på 2 meter, men manden var så uheldig at ramme en sten med knæet. Det resulterede i voldsomme smerter, som viste sig at stamme fra en revne i knæskallen. Samtid fik den uheldige husejer et dybt snit i højre arm fra den åbenstående beskæresaks.

Københavns træbeskæring: Få hjælp fra fagfolk

Den daglige leder af Københavns træbeskæring, Mads Svendsen, anbefaler altid at benytte fagfolk til den slags opgaver. ”Man kan sagtens selv beskære mindre buske, men i de mere ekstreme situationer anbefaler vi ikke, at man gør det selv”, fortæller han. Det er kombinationen af de skarpe redskaber og uvante arbejdsstillinger på stiger og lignende der er farlig. Hos Københavns træbeskæring bruger man f.eks. altid sikkerhedsliner til den slags opgaver.

Københavnsk læge bekræfter advarslen

En læge fra skadestuen bekræfter, at man i stigende grad ser alvorlige uheld i forbindelse med havearbejde. Det er ikke kun i forbindelse med træbeskæring, men også ved brug af økser, knive og især motoriserede haveredskaber som f.eks. hækkeklippere og motorsave. ”Vi ved ikke helt hvorfor tendensen er stigende, men en teori er, at mange i stigende grad bruger havearbejde som rekreation i en ellers travl hverdag”, fortæller lægen.